Alles over het individuele traject voor jou

Kom ontdekken of paardencoaching bij jou past!

Heb jij een vraag en wil je daarbij geholpen worden? Of wil je nog meer uit jezelf halen? Dan is paarden coaching wellicht wat voor jou! Je hoeft niet aan tafel een gesprek te voeren, maar je gaat aan de slag met het paard en de coach in de buitenlucht.  De coaching is geschikt voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. 

 

Waarom werken wij samen met paarden 

Paarden voelen aan hoe jij je voelt en reageren op wat zich voordoet. En een paard oordeelt niet, hoe fijn is dat! Doordat het paard het vermogen heeft om te spiegelen kan het paard jou terug geven wat er speelt. De coach vertaalt dit vervolgens om het beter te kunnen begrijpen. Dit helpt jou vervolgens weer om meer inzicht te krijgen in je eigen manier van handelen. 

Daarbij zijn paarden van nature kuddedieren waarbij het van belang is om samen te werken om in de natuur te kunnen overleven. Paarden voelen goed aan wat er bij de ander of in de groep speelt en spiegelen de ander om vervolgens daarop te kunnen anticiperen. Wanneer jij je bij het paard in dezelfde ruimte begeeft ziet hij jou als een kuddegenoot en speelt hij daarop in. Het paard voelt aan hoe jij je voelt. Het paard geeft dit terug door zijn gedragingen. 

 

De methode achter de paardencoaching

Om zo succesvol mogelijk aan je persoonlijke ontwikkeling te werken worden paarden in gezet en dit gebeurt op basis van de methode Cognitief Coachen met Paarden. Deze methode is gebaseerd op (wetenschappelijk bewezen) psychologische principes. Bij mensen gaan gedachten, gevoel en handelen hand in hand. Inzicht hierin krijgen en leren dat er keuzes zijn in dit proces geven vrijheid en maken groei mogelijk.

Bij BuitenBoost geloven wij in de kracht van ervarend leren. Door ervaringen kunnen we leren van onze successen en fouten. Daardoor ontwikkelen we gaandeweg een echte gedragsverandering.  En hoe lekker is het om buiten, met je voeten in het zand en je haren in de wind, deze ervaringen aan te gaan?! En daarbij is het paard hét hulpmiddel om de ervaringen op te doen. 

 

Met welke vragen kan ik terecht 

Thema’s waar je aan kunt denken zijn: Leiderschapskwaliteiten ontwikkelen, leren vertrouwen op jezelf, communicatieve vaardigheden verbeteren , assertiever zijn, grenzen leren bewaken/aangeven, vertrouwen, emotie regulatie. 

 

Hoe ziet een paardencoach sessie er uit ?

De intake
Het traject bestaat uit een intake gesprek waarin wij samen kijken waar we aan gaan werken, gevolgd door meerdere sessies met het paard. Het aantal sessies is afhankelijk van de vraag die er ligt en het verloop van het traject. Allereerst beginnen we met een intake waarin jou situatie en vraag helder wordt. Ook krijg je uitleg over de paarden en hoe paardencoaching in zijn werk gaat.  Na de intake vindt de eerste sessie plaats. 

De coachsessie
Tijdens een sessie ben jij samen met het paard in de bak. Samen met het paard ga je opdrachten uitvoeren. Dit gebeurt naast het paard, niet op het paard. De opdrachten zijn erop gericht dat je inzicht krijgt en leert en van je eigen gedragingen. Denk bijvoorbeeld aan: hoe maak ik contact of neem ik leiding, welke houding neem ik aan t.a.z. van het paard. Daarbij zal het paard reageren op jou non-verbale communicatie, dit voelt het paard namelijk aan. De coach zal vervolgens helpen door te benoemen wat zij ziet aan paard signalen om dit beter te kunnen begrijpen. Doordat je in het contact met het paard direct feedback krijgt ervaar je wat voor effect dit heeft (zie ervarend leren hierboven).  Daarbij kunnen de opdrachten symbool staan voor situaties uit het dagelijks leven. Door samen aan de slag te gaan en een gesprek te voeren gaan we kijken naar mogelijkheden en krachten om deze (weer) te versterkten. Wij geloven namelijk in wat je wél kan en willen daar dan ook de nadruk op leggen! 

 

*Voor een overzicht van de kosten klik hier

Een bijzondere ervaring die nieuwe inzichten geeft. De rust, overzicht en vertrouwen heb ik als bijzonder prettig ervaren!

Jillian

De coachsessies vinden plaats op de boerderij in Nederhorst den Berg waar jouw privacy gewaarborgd wordt

Er is geen ervaring met paarden nodig. Oefeningen gebeuren naast het paard, niet op het paard.

Alles gebeurd in afstemming en overleg met jou. We nemen de tijd en vinden het belangrijk dat jij je op je gemakt voelt. Alleen dan kan je je optimaal ontwikkelen.