De inzet van het paard

Bij BuitenBoost zetten wij de paarden in als ‘collega’ van de coach. Paarden zijn eerlijk, oordelen niet en voelen aan hoe jij je voelt.  Een erg waardevolle aanvulling naar ons idee! De coach maakt, naar aanleiding van de intake, de keuze met welk paard wij aan de slag gaan. Elk paard heeft zijn eigen karakter. De juiste match, passend bij jouw vraag, zorgt voor een efficiënt traject.  Wij werken met één paard tegelijkertijd: jij, het paard en de coach. Ervaring met paarden is niet nodig. De coaching vindt naast het paard plaats. In het contact met het paard stemmen wij samen af wat voor jou daarin prettig is. 

Onze dieren en in het bijzonder de paarden zijn onmisbaar bij BuitenBoost. Hieronder stellen wij ons graag aan jullie voor! 

Het team

Coach paard

Dimaggio

Dimaggio is een KWPN ruin van 13 jaar oud. Wij rijden dressuur en daarnaast genieten wij van buiten rijden, het liefst op het strand of in het bos. Hij houdt heel erg van aandacht, is zachtaardig en een echt knuffelpaard. Hij voelt feilloos aan hoe je je voelt. Dimaggio is mede de reden dat ik ben begonnen als paardencoach!

Cailan

Cailan is een Tinker merrie van 27 jaar oud. Cailan is een lieve, rustige pony die alles van een afstandje in de gaten houdt. Ze is altijd in gezet voor kinderen en zo heeft menig kind uit het dorp op Cailan leren paardrijden. Vanwege haar leeftijd hebben we besloten dat ze het rustig aan mag gaan doen. Ze geniet nu nog van de kinderfeestjes en de coachsessies.

Coach pony
Coach pony

Bonfire

Bonfire, ook wel bekend als “Bonnie”. Bonnie is een lieve Shetland merrie van 13 jaar oud en tevens de moeder van King. Bonnie lijkt in haar gedrag op Cailan. Rustig, lief en een kinder-vriendin.

King

King is de eigenwijze en meest nieuwsgierige pony van stal ondanks dat hij de kleinste is. Hij is een Shetland pony die graag op ontdekking uitgaat, van aandacht houdt en zoekt deze dan ook graag op. Hij is 8 jaar oud en de zoon van Bonfire. King is bij ons geboren en wij hebben hem dan ook zien opgroeien tot de King die hij nu is.

Coach pony

Bijzondere ervaring. Een spiegel van karakter eigenschappen in een fijne omgeving, fijne begeleiding & een heel lief paard!

Nika

Over de coach

Susanne van Wijk

Ik ben op gegroeid op de boerderij. Daar was (en ben) ik altijd buiten tussen de dieren te vinden. De dieren hebben van jongs af aan mijn interesse gehad met de nadruk op de paarden. Mijn studies hebben in het teken gestaan van de jeugdhulpverlening. Eerst als pedagogisch medeweker en vervolgens ben ik door gegroeid tot pedagoog. Nadat ik afgestudeerd was ben ik gaan werken in de jeugdzorg. Dit werk heeft mijn ogen geopend en tegelijkertijd aan het denken gezet.  

 

Mijn passie voor het buitenleven is nooit minder geworden & hoe mooi zou het zijn als ik deze twee passies met elkaar zou kunnen combineren? Deze gedachten begonnen tijdens mijn studies al door mijn hoofd te spoken en uiteindelijk heb ik dit waargemaakt door de opleidingen tot paardencoach en Anders leren met paarden te volgen.

Door deze droom te verwezenlijken is daar nu BuitenBoost!

 

Ik kijk er naar uit om jullie te ontvangen. Je kunt altijd contact opnemen om te overleggen over de mogelijkheden. Wij zijn flexibel, dus schroom niet als u vraag hier niet tussen staat. Wij kunnen samen kijken naar de mogelijkheden.

SKJ geregistreerd

HBO Pedagogiek

post-hbo cognitief coachen met paarden

Cursus anders leren met paarden

Instructeurs diploma ORUN 2

 

*De opleiding paardencoach is geaccrediteerd als Post HBO registeropleiding door het CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland).